НОВИНИ

Припинено діяльність 44 сайтів, які здійснювали продаж алкогольного фальсифікату

05.03.2021 12:11
thumbnail-tw-20190315094502-6893

За результатами проведеної в січні – лютому цього року роботи працівниками підрозділу фактичних перевірок ГУ ДПС у м. Києві спільно з працівниками ГУ ДФС у м. Києві припинено діяльність 44 інтернет-сайтів, через які здійснювався продаж фальсифікованих алкогольних напоїв. Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби, пише agronews.ua.

Так, при проведенні моніторингу інтернет сайтів (соціальних мереж: Telegram, Facebook, Instagram) з пропозиціями реалізації підакцизної продукції за цінами нижче ринкової виявлено 44 оголошення з такими пропозиціями. Для упередження реалізації нелегальної продукції населенню працівниками підрозділу фактичних перевірок ГУ ДПС у м. Києві здійснено 26 закупівель алкогольних напоїв на суму близько 4,0 тис. гривень.

Придбані алкогольні напої були без належного маркування і мали всі ознаки фальсифікату (невідповідне пакування, порушення при здійсненні операції купівлі-продажу).

Зібрані матеріали передано до ГУ ДФС у м. Києві та використано для порушення кримінальних справ під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Разом з цим, у процесі досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного обігу підакцизних товарів за ч.2 ст.204 КК України загалом зібрано дані щодо 44 інтернет-ресурсів, які займалися реалізацією фальсифікованого алкоголю, встановлені провайдери хостингу, які надавали послуги з підтримки доменних імен зазначених сайтів.

Ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва на майнові права інтелектуальної власності 44 доменних імен було накладено арешт, таким чином припинено функціонування сайтів, що торгували алкогольним фальсифікатом.

Наразі досудове розслідування триває. Здійснюються заходи щодо встановлення осіб, причетних до незаконного обігу підакцизних товарів.

Нагадаємо, що на Запоріжжі викрито оборудку з орендою землі на 9 млн грн.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: