НОВИНИ

При посольстві України в Китаї створено Аграрний клуб

15.12.2020 10:32
5fd7156caf690655555714_730x410

Нещодавно Посол України в Китайській народній республіці Сергій Камишев та дипломати Посольства провели у приміщенні дипустанови зустріч з Віцепрезидентом Національної зернової асоціації Китаю Жень Чжи, Віцепрезидентом Асоціації міжнародного співробітництва у сільськогосподарській сфері Ян І, а також Заступником голови Асоціації тваринництва Китаю Хе Сіньтянєм. Про це повідомляє пресслужба диппредставництва, пише agronews.ua.

За підсумками зустрічі та за ініціативи Посла, сторони погодились започаткувати Аграрний клуб при Посольстві України в КНР, головною метою якого буде сприяння розвитку співробітництва між Україною та Китаєм у сфері АПК. Домовлено про регулярні зустрічі у такому форматі.

У ході зустрічі китайській стороні було представлено торговий та інвестиційний потенціал сільськогосподарської сфери України. Сторони обговорили можливі напрямки подальшого співробітництва, проблемні питання, а також питання, пов’язані з відкриттям китайського ринку для нових продуктів АПК України.

Заступник керівника Асоціації міжнародного співробітництва наголосив на важливості знаходження «точок дотику» у двосторонній взаємодії як у сфері торгівлі, так і інвестицій. На його думку, основним проблемним питанням відносин між нашими країнами у сільськогосподарській сфері є брак інформації в обох сторін про можливості і потреби один одного.

Хе Сіньтянь, у свою чергу, привернув увагу на наявність значного попиту серед компаній-членів Асоціації тваринництва на закупівлю з України соєвих бобів та сорго.

У зв’язку з чим, гостям Посольства було надано перелік компаній-експортерів сої в Китай.

Нагадаємо, в Україні вже зібрано 64,3 млн тонн зерна.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: