НОВИНИ

Проєкт зрошення на півдні України увійшов до пріоритетних

12.02.2022 09:01
dozhdevanie

Наразі Міністерство економіки готує до запуску низку проєктів, які мають високий економічний мультиплікатор та соціальне значення. Вони є пріоритетами для уряду. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише agronews.ua.

Зокрема, планується реалізація наступних ініціатив:

  • термомодернізація будівель;
  • доступна іпотека під чесні 5%;
  • проєкт зрошення земель на Півдні України, що допоможе посилити їхню родючість та зміцнити експортний потенціал держави;
  • проєкт «Машинобудування: кредитування та лізинг 5%». Держава стимулюватиме українське судно-, машинобудування шляхом довгого лізингу.

Нарощування експорту залишається пріоритетом. У першу чергу, через регіон Пан-Євро-Мед і цьому сприятиме укладена нещодавно угода про зону вільної торгівлі з Туреччиною. Також важливо передбачити доступ бізнесу до експортного кредитування через Експортно-кредитне агентство. Для цього вже є зафіксоване фінансування у Державному бюджеті», – наголосила Юлія Свириденко.

Як додали у відомстві, заходи та проєкти стимулюють попит на стратегічно важливі галузі економіки, покращують інвестиційний клімат та спрямовані на покращення добробуту громадян.

Читайте також: Українські птахівники згортають виробництво.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: