АГРОВІДЕО

Протест українських пасічників під Кабміном

13.04.2019 16:19

Днями в урядовому кварталі Києва протестували пасічники з усієї України, вимагаючи суворішого контролю за ввезенням до України засобів для обробки рослин. Пасічники переконують, що через ці речовини торік вимерла половина бджіл, повідомляє 5 канал.

Таку ситуацію українські пасічники називають катастрофічною і бояться, що вона знову повториться. Зараз бджоли ще ослаблені після зимівлі, розповідає пасічник Олександр Мартиненко, і поки що комахи в безпеці. Однак це може змінитися, коли дерева і поля почнуть обробляти від шкідників.

“Поїдять цих препаратів, то половина буде лежати поряд. А половина взагалі не долетить до вулика. А частина принесе цю отруту в сім’ю і вона буде знищена. Ці препарати може і є ефективними від шкідників. Вони шкодять не лише бджолам, бджола гине за один день, а людина протягом певного часу. Це шкодить всій екосистемі, яка є”, – каже пасічник.

Загалом, за даними об’єднань пасічників, торік через отруєння загинула половина популяції бджіл.

Майже 1,5 тис. повідомлень про масовий мор бджіл надійшло до Держпродспоживслужби від пасічників із різних областей торік. Лише в кількох десятках випадків удалося довести, що вбили комах засоби проти шкідників. А все тому, кажуть чиновники, що коштів на експертизи катма.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: