НОВИНИ

Прокуратура виступила проти будівництва терміналу Ахметова в порту «Южний»

28.11.2019 16:53
05f6766e915f18f_1000x600

Прокуратура Одеської області заблокувала незаконне будівництво зернового терміналу приватною компанією на території ДП «Морський торговельний порт «Южний». Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, правоохоронці направили до суду позов про скасування містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на території морського порту.

«Приватним підприємством планувалось будівництво зернового терміналу на земельній ділянці площею понад 9 га, що є державною власністю, належить ДП «Морський торговельний порт «Южний» та не призначена для цієї мети», – йдеться в повідомленні.

За даними редакції 368.media, мова йде про компанії «Блек Сі Грейн Термінал», яка планувала будівництво зернового терміналу на даній земельній ділянці площею.

Раніше, до 19 лютого поточного року, підприємство називалося «Причали Комінтерну», яке входило в холдинг Portinvest Limited з бенефіціаром Рінатом Ахметовим. Компанію підозрювали в захопленні земель порту «Южний».

У квітні 2016 року компанія «Причали Комінтерну» уклала договір оренди ділянки в 0,34 га з міськрадою м. Южний. Ця територія примикає до ДП «МТП Южний» і водної гладі акваторії.

За рік до цього менеджери держпідприємства уклали з фірмою договір про реалізацію інвестиційного проекту. Підписання документів проходило без узгодження з Міністерством інфраструктури.

На підставі незаконного договору в квітні 2017 року «Причали Комінтерну» отримали містобудівні умови від мерії для забудови ділянки. Надалі фірма замовила у ДП «ЧОРНОМОРНДІПРОЕКТ» розробку проекту будівництва причалу №10 порту «Южний». При цьому 90% споруд повинні були розміщуватися на землях державної стивідорної компанії. За версією правоохоронців приватна компанія, вступивши в змову з менеджерами держпідприємства, склали ряд документів для відчуження землі порту.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: