НОВИНИ

Прогнози споживання м’яса у ЄС

03.01.2020 17:32
bilok

Споживання тваринного білка в ЄС упродовж найближчих 10 років зменшиться на 17%. Загальне скорочення становитиме 904 грами на душу населення. Зменшення споживання продуктів тваринництва найбільше зачепить виробників м’яса та молочних продуктів, пише Meat-Inform.

Згідно з прогнозами Єврокомісії, представленими наприкінці 2019 року, очікується, що натомість за 10 років в ЄС зростуть обсяги споживання білка рослинного походження. Європейці будуть споживати його на 469 грамів на душу населення більше, ніж зараз. У раціоні жителів країн блоку зросте переважно частка овочів та горіхів (+319 грамів).

Очікується, що середнє споживання м’яса скоротиться на 192 грами на рік, а вживання риби та яєць – на 103 грами від поточного рівня. Решта (609 грамів) скорочення стосується молочної продукції.

“Наразі близько 42% споживаного білка в ЄС надходить з рослин, а решта 58% надходять від тварин (м’ясо, риба, яйця та молочні продукти). За сценарієм, який моделює Європейська Комісія, дієта середнього європейця поступово зміниться. Споживачі продовжать споживати однакову кількість калорій, білків і жирів. Але частка рослинної їжі в раціоні зростатиме, а тваринної – скорочуватиметься. Падіння споживання білка тваринного походження становитиме 17%”, – коментує Ребека Оборн, аналітик Ради з питань розвитку сільського господарства та садівництва Великобританії (AHDB).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: