НОВИНИ

Світова торгівля пшеницею зросте

30.01.2020 14:04
пшениця-1024x683

З початку поточного маркетингового року обсяг експорту пшениці склав 15,6 млн. т, збільшившись на 37% у порівнянні з результатом відповідних місяців попереднього сезону. Додатково, на 27% збільшився експорт кукурудзи (до 15,1 млн. т), пише ПроАгроГруп.

Згідно з опублікованим спеціалістами USDA кілька днів тому звітом WASDE, оцінка експорту української пшениці в 2019/20 МР, незважаючи на незвичні погодні умови цієї зими, було підвищено з 20 до 20,5 млн. т. Прогнозний обсяг експорту кукурудзи також зріс на 0,5 млн. т – до 30,5 млн. т.

Ймовірніше за все, підвищення прогнозів майбутнього експорту української пшениці ґрунтується на повідомленнях про те, що вітчизняні аграрії роблять більші посіви пшениці, ніж очікувалося раніше, незважаючи на суху погоду.

В той же час, деяку частину посівів у південних регіонах, ймовірно, необхідно буде пересівати, зважаючи на високу потребу озимої пшениці у волозі. Згідно з даними на 1 грудня вітчизняні аграрії засіяли пшеницею 6,4 млн. га під врожай 2020 року, що на 8% вище, ніж очікувалося попередньо.

Більш теплі ніж зазвичай погодні умови спостерігаються також в більшості країн Європи. Тепла погода дає пізнім посівам озимих зернових більше часу для розвитку, проте, водночас, робить їх високо уразливими перед ймовірними заморозками. Додатково, негативний вплив шкідників на посіви може виявитися сильнішим після теплої зими.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: