ВАЖЛИВО

Проект рішення про обмеження імпорту добрив ніщо інше як держзрада, – Заблоцький

22.05.2020 16:32
https://agronews.ua/

Проект рішення про обмеження імпорту добрив ніщо інше як державна зрада. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат України Мар’ян Заблоцький. Про це пише agronews.ua.

“В догонку того чому проект рішення про обмеження імпорту добрив абсолютно дибільне і антидержавне. Ось ціни станом на вчора. Внутрішні ціни в Україні на 20-55% більші ніж в ЄС. Все через монополію на нашому ринку. Минулого року АМКУ навіть прийняв безпрецедентне рішення про примусовий поділ заводів Ostchem Дмитра Фірташа, яке ще й досі ті не виконали”,- зазначив Заблоцький.

Він додав, що обмеження імпорту – це подарунок ще $100 млн дол монополії в рік. Все за рахунок аграріїв, які і наразі переплачують за добрива.

“Доречі, ці зовнішні ціни рахуються також на основі експортних цін заводів Ostchem. Так, наш «національний виробник» експортує дешевше, ніж продає українцям. Іншого чекати від заводів куплених на гроші російського державного Газпромбанку чекати не варто”, – наглосив він.

Він підкреслив, що гіршого кандидата на національного виробника, який буцімто потребує захисту, знайти неможливо.

“Тарас Качка, це було останнє попередження. Проект рішення про обмеження імпорту добрив ніщо інше як державна зрада”, – прокоментував Заблоцький.

Нагадаємо, фермери проти монополізації ринку. Ринку міндобрив України знов загрожує монополізація: голова об`єднання Агро-Продовольчої Ради та Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник попередив про наслідки.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: