Найбільше серед продуктів українського виробництва купують яйця і хліб, найменше — фрукти і ягоди. У 2018 році серед усіх продажів частка вітчизняної продукції становила 53,2%, серед продовольчих товарів — 81,4%, серед непродовольчих товарів — 31,7%, пише delo.ua
Дані по частці продажів підприємствами роздрібної торгівлі товарів, які вироблені на території України, наводить Державна служба статистики.
За інформацією Держстату, серед продовольчих товарів найбільшу частку в продажу займають яйця вітчизняного виробництва (99,2%) і хлібобулочні вироби (97,4%).
Високий показник продажів також мають цукор — 96,9%, м’ясо і птиця, вершкове масло — 96,5%, тваринні жири — 95,4%, борошно і соки — 94,7%, безалкогольні напої — 94,1%.
Горілка і лікеро-горілчані вироби вітчизняного виробництва займають 67,9%, вина — 57,6%, коньяк — 77,1% від усіх продажів.
Найменше продають вітчизняні фрукти, ягоди, виноград, горіхи, частка яких становить 36,5%.