НОВИНИ

Продавці цибулі в Європі стурбовані нетиповим затишшям на зовнішньому ринку

09.01.2019 14:33

Європейський ринок цибулі на початок січня є нетипово спокійним, –  повідомляє портал freshplaza.com. Європейські трейдери не розраховують на пожвавлення попиту з боку країн Африки найближчими днями і вважають, що головні продажі будуть здійснюватись на внутрішньому ринку, пише Інфо-Шувар.

«Наша цибуля є досить дорогою для Мавританії, є дешевша альтернатива. Виробники Берегу Слонової Кістки розпочинають збирати власний врожай. Є надія, що в Сенегалі ще буде попит на цибулю, поки місцеві фермери не розпочали збирати власний врожай, але, на мою думку, до кінця сезону головний попит буде надходити з боку країн Європи», – розповідає Вільям Нан, трейдер голандської компанії «J.P. Beemsterboer Food Traders».

На думку пана Нана, сьогодні в Голандії вартість цибулі середнього калібру становить близько 0,47 EUR/кг і останніми днями тиск на ціни суттєво посилився.

За даними «Інфо-Шувар»,  у господарствах Польщі ціни на цибулю стабілізувались ще в середині грудня на рівні 0,32-0,35 EUR/кг, на гуртовому ринку «Броніше» у Варшаві цибуля пропонується по 0,40-0,46 EUR/кг.

В сусідній Україні протягом святкових днів ціни на цибулю переважно зростали, станом на 9 січня 2019 року на одному з найбільших гуртових ринків України ОРСП «Шувар» цибуля коштує 13-14 грн/кг (0,41-0,44 EUR/кг).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: