На початку квітня стане відомо, хто з українських виробників не застосовує антибіотики при виробництві курятини. Про це повідомив виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко. Пише УНН.
“Перші результати аудиту заплановані на 7-10 квітня. Тобто – через три місяці від початку моніторингу українських виробництв, який стартував 1 січня”, – розповів Карпенко, додавши, що лабораторні дослідження відібраних зразків курятини тривають.
Тим часом про виробництво курятини та яєць без антибіотиків заявили вже три українські виробники. Мова про:
– Групу компаній МХП (ТМ “Наша Ряба”);
– ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”);
– ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).
“Чекаємо на результати аудиту. Тим паче, що попит на курятину сьогодні, на тлі розповсюдження коронавірусу, підвищений”, – каже Карпенко.