ВАЖЛИВО

Рівень радіації та забрудненість повітря на Київщині відтепер в онлайн-доступі

18.03.2020 09:32
9009482d2b023b931f273f65b79bba76

Відтепер на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації розміщено вебдодаток «Моніторинг довкілля», де кожний бажаючий має можливість онлайн ознайомитись з інформацією про екологічну ситуацію в регіоні. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної державної адміністрації.

У додатоку розміщена поточна інформація про результати вимірювань 13 автоматизованих постів спостереження за атмосферним повітрям які діють в онлайн режимі 24/7.

Стаціонарні пости здійснюють вимірювання та передачу в автоматичному режимі даних про метеорологічний стан навколишнього середовища (температура та вологість повітря, атмосферний тиск, кількість опадів, швидкість та напрям вітру, тощо), потужність еквівалентної дози гамма та рентгенівського випромінювання, а також даних про концентрацію забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, а саме:

– оксид вуглецю, діоксид сірки, діоксид азоту вимірюють пости, встановлені у містах Васильків, Бориспіль, Богуслав та Вишгород;

– оксид вуглецю, діоксид сірки, діоксид азоту, аміак, озон, сірководень та пил вимірюють пости, встановлені у містах Узин, Кагарлик та селищі Велика Димерка Броварського району;

– оксид вуглецю, діоксид сірки, оксид та діоксид азоту, озон, сірководень та пил вимірюють пости, встановлені у містах Ірпінь, Вишневе, Боярка, Обухів, Переяслав-Хмельницький та селищі Іванків.

В розділі «Місця видалення відходів» наяна інформація про паспортизовані та внесених до реєстру місця виділення відходів, дату реєстрації, режим функціонування, категорію екологічної безпеки, площу в гектарах, тип розташування відходів.

В розділі «Об’єкти ПЗФ» розміщена інформація про більш ніж 300 об’єктів природно-заповідного фонду, клас, тип, значення, загальну площу об’єкта та дату створення.

в розділі «Підприємства», інформація про більш ніж 2300 підприємств, яким надали дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

В розділі «ПС ЦГО», інформація про результати середньомісячних спостережень за станом забруднення атмосферного повітря постів Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського які знаходяться в місті Біла Церква, Бровари та Обухів. Пости визначають вміст в повітрі чотирьох основних домішок (завислі речовини, діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту).

З детальною інформацією можливо ознайомитись за посиланням.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: