НОВИНИ

Президент США оголосив про новий пакет санкцій проти РФ

25.02.2022 08:09
original-16185

Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет санкцій проти РФ – зокрема, йдеться про експортні обмеження, санкції проти ВТБ, а також санкції на експорт високотехнологічної продукції в Росію. Про це він сказав під час звернення. Повідомляє Економічна правда, пише  agronews.ua.

Обмежимо здатність влади Росії діяти в доларах, євро, єні… Введено санкції проти банків, які володіють активами на трильйон доларів, і відключимо банки від фінансової системи, включаючи ВТБ, який має 250 млрд доларів активів.

“Ми зупинимо здатність Росії фінансувати і нарощувати військо. А також обмежимо їхню можливість конкурувати у хайтек-економіці 21 сторіччя”, – додав він.

За його словами, він уже бачить результат підготовки санкцій – рубль обвалився до історичного мінімуму, а ринок російських акцій просів.

Він додав, що США вже наклали санкції на російські банки з активами понад трильйон доларів, які разом складають близько третини банківської системи РФ.

“Ми наклали санкції на ще 4 російські банки, в тому числі ВТБ, другий найбільший барк Росії з активами $250 млрд”,  – додав він.

“У вівторок ми закрили можливість для російського уряду позичати у американських та європейських інвесторів. Тепер ми запровадимо ті самі обмеження для найбільших російських державних підприємств – компаній з активами понад $1,4 трільйони”, – підкреслив Байден.

За його словами, санкції мають вбити високотехнологічні галузі, включно з ракетною програмою.

Він пояснив, що йдеться про санкції не з боку США, а з боку великої кількості країн.

“27 держав ЄС, Британія, Канада, Австралія, Японія, Нова Зеландія та багато інших посилять спільний ефект нашої відповіді”, – заявив він.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: