НОВИНИ

Президент підписав антирейдерський закон

22.10.2019 09:22
dd19decf195e8bd_1000x600

21 жовтня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності» (проєкт № 1056-1). Закон виключає акредитовані суб’єкти з числа суб’єктів, що здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації.

Встановлено додатковий захист нотаріально засвідчених документів, на підставі яких проводиться державна реєстрація, шляхом викладення їх на спеціальних бланках нотаріальних документів.

Встановлено обов’язок реєстратора визначати обсяг цивільної дієздатності фізичних осіб і цивільної правоздатності та дієзданості юридичних осіб, а також перевіряти повноваження представника фізичної або юридичної особи щодо вчинення дій, направлених на набуття, зміну, чи припинення речових прав, обтяжень таких прав у разі реєстрації прав не в результаті вчинення нотаріальної дії.

Підвищено відповідальність за порушення в цій сфері.

Визначено, що доступ державного реєстратора до державних реєстрів здійснюється шляхом багатофакторної аутентифікації (захист від несанкціонованих проникнень).

Встановлено визначення Кабінет Міністрів України критеріїв, за якими визначається ступінь відповідальності за відповідні порушення, допущені у сфері державної реєстрації, що значно зменшить корупційні ризики у сфері контролю.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: