НОВИНИ

Президент НААН розповів Прем’єр-міністру про здобутки академії

17.01.2020 18:26
latifundistcomgadzaloyaroslav

15 грудня 2019 року Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зустрівся з президентом НААН академіком НААН Ярославом Гадзалом, повідомляє сайт Національної академії аграрних наук України.

Ярослав Гадзал поінформував Прем’єр-міністра про  повернення за останні роки у власність держави великої кількості майна і землі, які раніше були відчужені у незаконній спосіб. Зокрема, судовими рішеннями були повернуті Академії: будівля Президії НААН в місті Києві, 9 і 26 дослідних господарств з 111-ю тисячами гектарів землі, які в незаконний спосіб були відчужені.

У науковій сфері вені НААН працюють за напрямами: землеробство, меліорація, рослинництво, зоотехнія, ветеринарна медицина, продовольчі ресурси, агроінженерія, генетика, біотехнологія, фізіологія, біохімія, агроекологія, аграрна економіка та іншими.

Тільки за останні три роки до державного реєстру занесено більше 500 сортів і гібридів із високим рівнем продуктивності та стійкості до шкідників і хвороб та адаптовані до грунтово-кліматичних умов вирощування. У 2018 році наукові установи та підприємства НААН до державного бюджету сплатили податків та зборів більше                        1 млрд грн, що майже у 4 рази перевищує фінансування наукових досліджень Академії з державного бюджету на поточний рік. З кожного гектара земель установи НААН сплачують державі понад 600 грн більше, ніж в середньому у державі сплачується із 32,5 млн. га ріллі, що є в обробітку.

Також президент НААН поінформував Прем’єр-міністра України про заходи з реформування, які Академія, як самоврядна державна наукова організація, здійснює згідно з Концепцією реформування аграрної науки, схваленої Загальними зборами НААН у 2016 році.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: