ВАЖЛИВО

Посуха не зникне: потрібна держкомпенсація страхового платежу, – Слободяник

01.09.2020 14:02
https://agronews.ua/

В Україні аграрії вимагають запровадити державну компенсацію страхового платежу. Про це повідомляє прес-служба ГС «Всеукраїнський Конгрес Фермерів», пише agronews.ua.

Компенсація страхового платежу – поширена практика в країнах Євросоюзу. Норма передбачає, що страхуючи врожай, фермер робить платіж страховій компанії і потім йому повертають від 30% до 80% цього платежу.

«Єдиний механізм, яким пробують вирішити цьогорічну ситуацію з посухою – кошти з резервного фонду. Щоправда досі нічого не виплачено…. А з коштів на державну підтримку аграріїв надати компенсацію – неможливо юридично. Тому компенсація страхового платежу – єдиний вихід!», – наголосив голова ГС «Всеукраїнський конгрес фермерів».

https://www.facebook.com/ivan.slobodianyk.9/videos/3450168051672199/

Крім аграріїв, запровадження компенсації страхового платежу позитивно відіб’ється і на ринку страхування, оскільки залучить туди нових робітників. Але якщо агрострахування не буде врегульоване законодавчо – державі це коштуватиме набагато дорожче.

«Найближчим часом плануємо зустріч з профільним комітетом ВР, де будемо наголошуватимуть на запровадженні компенсації страхового платежу. Бо йдеться не просто про втрату ринків збуту сільгосппродукції, а й про продовольчу безпеку країни загалом! ”, – резюмував він.  

Нагадаємо, в Україні фермери оприлюднили основні проблеми та вимоги до влади.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: