ВАЖЛИВО

Стало відомо, коли фермери отримають держпідтримку за 2019 рік

07.04.2020 14:32
depositphotos_116958686-stock-photo-farmer-planting-money

Мінекономрозвитком України передбачено дофінансування держпідтримки аграріям за Постановою Кабміну від 07 лютого 2018 року №106, за якою ще є часткова несплата за 2019 рік, повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

У 2018 році Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств.

Передбачалося, що реалізація рішення збільшить частку фермерських господарств у виробництві валової продукції сільського господарства до 10%, сприятиме відродженню вітчизняної селекції насінництва, рівня якості сільськогосподарської продукції, зростанню кількості зареєстрованих фермерських господарств та збільшенню кількості членів сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, а також оновленню та модернізації виробничих і переробних потужностей.

Держпідтримка стала відчутною допомогою фермерським господарствам України, але надана вона була не в повному обсязі.

На поточний момент, за словами Тараса Висоцького, Мінекономрозвитку направив до Мінфіну відповідні розрахунки. Але у зв’язку з тим, що змінівся очільник Мінфіну, подання прийшлося направляти повторно. Наразі очільник Мінфіну назначений і МЕРТ чекає рішення Мінфіну та Уряду.

Принципове рішення про виділення коштів є, але “можуть бути дискусії з Мінфіном”, – зауважує замміністра.

“В принципі, це не є великими коштами для держави. Ці всі доплати по Постанові №106 в сумі – це близько 116 млн грн. Це не є, навіть для обмеженого бюджету, чимось надмірним. Сподіваємося, вони будуть виплачуватися вже у кінці квітня-травні поточного року”, – підсумував Тарас Висоцький.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: