АГРОФОТО

Проект «Дороги вина та смаку Української Бессарабії» тепер онлайн

02.04.2020 20:00
91057029_116012406700308_7151619601564958720_o

Учасники та партнери громадської спілки «Дороги Вина та Смаку Української Бессарабії» відкрили свою сторінку на Facebook. Сторінка містиме інформацію про пілотний проект, що об’єднав найцікавіші еногастрономічно-туристичні локації Української Бессарабії, її учасників та їх продукцію, яку зараз можна замовити он-лайн із доставкою «Новою поштою» і «Укрпоштою». Про це пише agronews.ua.

«Дорогі друзі! Ми, учасники та партнери громадської спілки “Дороги Вина та Смаку Української Бессарабії”, яку створено в рамках пілотного проекту Євросоюзу, відкрили свою сторінку на ФБ та запрошуємо активно до неї долучатися!» ,- йдеться в повідомлені.

Кожен учасник Дороги є виробником унікальної локальної продукції, яка пройшла експертний аудит Проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Це означає, що виробляється та зберігається вона із дотриманням всіх правил харчової безпеки.

«На сторінці ми познайомимо вас з культурною, історичною та гастрономічною спадщиною багатонаціональної території Української Бессарабії. З вишуканими бессарабськими винами від промислово-торгівельної компанії «Шабо», сімейної виноробні «Колоніст» та сімейного підприємства ТОВ Villa Tinta; волоським горіхом, від агропромислового кластеру “Причорномор’я” Орех Причерноморья – лучший старт Орехового бизнеса; бараниною та винами Долини Фрумушика від агроекологорекреаційного кластеру «Фрумушика-Нова Cluster Frumushika-Nova, які першими в Україні, за підтримки ЕС, отримають статус продукції з географічним зазначенням», – йдеться у повідомленні.

Імунітет та настрій підніме смакова палітра від Придунайської Бессарабії: органічні вина TM Petrov; вина та спеції від Винного льоху “Vinaria”.

Болгарського колориту додадуть традиційні в’ялені м’ясні вироби та спеції від виробника м’ясних делікатесів «Балканські Ястія»  та крафтові сири виготовлені за місцевими старовинними технологіями від ТМ “Щедра Околиця”.

ТМ “Щедра Околиця”

Чималий набір продукції власного виробництва підготувала й козяча ферма “Бринзарня” витримана, маринована бринза, сушена бринза з бессарабськими спеціями; консервовані домашні паштет, тушонка, тощо.

Бринзарня

Знайомтеся, смакуйте, долучайтеся!

Для довідки:

“Дороги вина та смаку Української Бессарабії” – пілотний проект ЄС зі створення на Одещині системи еногастрономічних туристично-рекреаційних маршрутів відповідно європейських стандартів.
Учасники проекту – це асоціації, виробники локальної продукції, представники туристичного бізнесу, місцева влада та громадські організації.

Вони взяли на себе зобов’язання відповідати європейським стандартам якості надання туристичних послуг та забезпечення харчової безпеки туристів, кожен в своїй сфері діяльності. Проект стартував рік тому, і вже на етапі створення викликав чималий інтерес туристів та споживачів.


Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: