НОВИНИ

Посіви ріпаку на Волині продовжують заселяти шкідники

10.04.2019 17:55

Погодні умови першої декади квітня з інтенсивним підвищенням температурного режиму та відсутністю опадів сприяли масовому пробудженню, виходу з місць зимівлі та заселенню посівів озимого ріпаку стебловим прихованохоботником та ріпаковим квіткоїдом.  Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

За даними проведених обстежень у Володимир-Волинському, Луцькому та Рожищенському районах осередково виявлено заселеність ріпаковим стебловим прихованохоботником 1-3 екз./рослину, ріпаковим квіткоїдом — 1, осередково 2 екз./рослину за заселення 1-5 % рослин.

«За умов теплої сухої погоди активність шкідника різко зросте, що призведе до пошкодження рослин та втрат урожаю. Тому спеціалістам  господарств  усіх форм власності слід проводити систематичні обстеження посівів і в разі перевищення порогу економічної шкідливості. За температури повітря не нижче плюс 12ºС необхідне проведення заходів по знищенню фітофагів шляхом крайових або суцільних обробітків посівів дозволеними інсектицидами», — відзначають спеціалісти.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: