НОВИНИ

Посівна під урожай 2023 року відбудеться лиш на частині площ

29.06.2022 12:07
posevnaya-latifundist-com-7-134406

Через блокування портів та ускладнений експорт аграрії починають все більше відчувати брак фінансових ресурсів. Це в результаті може призвести до того, що посівна під урожай 2023 може відбутися лише на 60% площ. Про це сказав  заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, пише пресслужба Мінагрополітики, пише agronews.ua.

«Навіть із нарощуванням експорту альтернативними шляхами, різниця між світовою і внутрішньою ціною величезна, оскільки левову частку, близько 50%, займає логістика. Тому через низькі ціни, необхідність погашення кредитів і незрозумілість того, що буде восени, аграрії вже зараз думають над тим, що їм вирощувати, а від яких культур можливо доведеться відмовитись», — зазначив заступник міністра.

Маркіян Дмитрасевич висловив припущення, що посівна 2023 може відбутися лише на 60% від запланованих площ.

«І це все — через брак фінансових ресурсів. Якщо порти не розблокують, і фермери не реалізують зерно — то наступного року їм не буде за що сіяти», — зауважив заступник Міністра.

Водночас він додав, що цьогорічна посівна кампанія пройшла вдало, адже було засіяно близько 80% запланованих територій, саме завдяки тому, що весняна посівна кампанія готувалася заздалегідь.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: