НОВИНИ

Посівна-2020 завершиться рекордно рано через брак вологи

17.04.2020 08:32
pshenytsja_posykha_grynt_superagronom-23955

Через відсутність запасу продуктивної вологи в ґрунті в ТОВ «Агро-С» на Київщині раніше термінів розпочали посівну та планують її завершити вже до 1 травня. Про це повідомляє SuperAgronom, пише agronews.ua.

«Дуже важка весна. Приморозки до -5°С, які були 3-4 квітня, дещо пошкодили озимий ріпак та озиму пшеницю, а культури вже відновили ріст. 2 тижні тому були приморозки до -8°С, але вони не завдали такої шкоди», — розповів головний агроном Віктор Дорошенко.

За його словами, ситуацію з погодою передбачили й азотні добрива внесли повністю ще 3 тижні тому, коли були невеликі дощі. Внесли лише 70% дози добрив від тієї, що давали в попередні роки. Скоротили витрати на добрива, бо розуміли, якою буде весна і який запас вологи в ґрунті. Очікувати занадто великих врожаїв у таких умовах не варто, тому і витрачати кошти на добрива недоцільно.

«Цьогоріч треба дуже мудро оперувати витратами. Я за свої 20 років не пам’ятаю такої весни. Більшість аграріїв розуміють, що того плану, що вони ставили перед собою, можуть не виконати. Потрібно економно витрачати ресурси та міняти схеми захист та живлення», — зауважив Віктор Дорошенко.

Нагадаємо, весняна посівна 2020 року прискорилася у всіх областях.


Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: