НОВИНИ

Посадовця державного екологічного нагляду затримано на хабарі

19.05.2021 11:30
AbNaJLGInrwT8OGAiEia.w695-center-top-695x400

Неправомірну вигоду начальник відділу управління державного екологічного нагляду вимагав від громадянина у вигляді талонів на пальне. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України , пише agronews.ua.

18 травня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області разом зі слідчими обласної поліції викрили посадовця під час отримання ним неправомірної вигоди. Від громадянина керівник відділу отримав талони на дві тонни пального на загальну суму 56 тис грн. За це пообіцяв зменшити штрафні санкції за порушення, виявлені під час позапланової перевірки на об’єкті незавершеного будівництва.

Тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання про затримання посадової особи в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

За вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди передбачене покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що Нацполіція вилучила майже тонну каміння бурштину вартістю понад 30 млн грн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: