НОВИНИ

Посадовці створили «схему» на продуктах, що швидко псуються

29.08.2020 11:02
99_main

На Львівщині поліцейські викрили схему торгівлі фітосанітарними сертифікатами на продукти харчування.  Ділки спеціально  затягували процес  оформлення продукції, яка швидко псується і  за пришвидшення  отримання фітосанітарних сертифікатів вимагали гроші. З кожної фури імпортери повинні були сплачувати від однієї до двох тисяч гривень . Про це повідомляє Нацполіція, пише agronews.ua.

учасниками такої схеми стали посадовці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Львівській області та фітосанітарної лабораторії. Схема на погодженні  працювала  при імпорті товарів  у зоні митного поста «Городок» Галицької митниці ДМС України.  

Правоохоронці  встановили, що щомісячна сума неправомірної вигоди, яку отримували посадовці, сягає 250 тисяч гривень. 

Наразі організаторці та учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру за ч.3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: