НОВИНИ

Викрито нову корупційну схему в Держпродспоживслужбі

13.02.2020 19:04
395984

У Львівській області посадовці Держпродспоживслужби за певну “винагороду” до порушників не застосовували санкції, а відтак до бюджету не надходили платежі у вигляді штрафів. Про це повідомляє прес служба відділу комунікації ГУНП області.

“Сьогодні, 13 лютого, оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові, за процесуального керівництва прокуратури Львівської області затримали начальника відділу обласного управління Держпродспоживслужби під час одержання “траншу” – 10 тисяч гривень”, – повідомили в поліції.

Під час процесуальних заходів правоохоронці встановили, що від підприємців-порушників вимагали неправомірну вигоду за не реагування на виявлені під час перевірки порушення у сфері їх компетенції. А саме не накладення штрафних санкцій. Відтак, кошти, які повинні надходити до бюджету, потрапляли до “бюджету” посадових осіб.

Так, за не притягнення підприємця до адміністративної відповідальності за результатами перевірки закладу громадського харчування у місті Львів останній повинен був сплатити 10 тисяч гривень “винагороди”.

Наразі начальника відділу обласного управління Держпродспоживслужби затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У службових кабінетах, у тому числі керівництва служби, проводиться обшуки.

Після проведення процесуальних заходів буде вирішуватися питання про повідомлення про підозру.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Львові правоохоронці затримали на хабарі в сумі 17,5 тисяч гривень двох посадовців Держпродспоживслужби.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: