НОВИНИ

Посадовці НДІ завдали 42 млн грн збитків під час проведення оцінки землі

21.09.2021 10:34
7d492b6778cbbe32aec60f1a12d3f12be92ccd94

Фігурантам інкримінують службове підроблення та розтрату чужого майна в особливо великих розмірах, вчинене групою осіб. Про це повідомляє Нацполіція, пише agronews.ua.

Викрили діяльність посадових осіб науково-дослідних інститутів та отримали докази їхньої причетності до злочинів оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України.

Як встановили поліцейські, ці державні інститути проводили загальнонаціональну грошову оцінку земель сільгосппризначення за бюджетні кошти. Ця оцінка складалася з кількох етапів, один з яких  – проведення ґрунтових обстежень. Для реалізації «схеми» до офіційних документів було внесено недостовірні дані щодо обсягів виконаних робіт, а саме кількість відібраних зразків ґрунту та вартість робіт. Насправді роботи виконувалися частково або взагалі не проводилися. На підставі підписаних керівниками документів з державного бюджету було виділено близько 140 млн грн. Внаслідок дій посадових осіб державі було завдано збитків на суму близько 42 млн грн. 

17 вересня колишнім керівникам двох науково-дослідних інститутів повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, вчинена групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що У Чорнобильську зону повертаються великі хижаки.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: