НОВИНИ

Портові збори в Україні в 2,5 рази вище середньосвітових, – Магомедов

17.04.2020 14:32
https://agronews.ua/

Портові збори в Україні в 2,5 рази вище світових, тому їх потрібно знижувати, мінімум на 30%. Про це заявив народний депутат України Муса Магомедов в ефірі телеканалу “Україна 24”, пише agronews.ua з посиланням на  РБК-Україна.

“Враховуючи, що портові збори у 2,5 рази вище середньосвітових, безумовно, цю ситуацію потрібно коригувати… Я сподіваюся, що ті зміни, про які говорить міністр інфраструктури пан Криклій, про те, що буде змінюватися Адміністрація морських портів України, можливо, прийдуть люди більш професійні, які будуть працювати над ефективністю, а не над тим, як зібрати більше і при цьому не збільшити ефективність роботи портів”, – сказав Магомедов.

За словами депутата, зниження портових зборів дозволить вітчизняним експортерам витримати конкуренцію на світових ринках, яка криза буде посилюватися.

“Потрібно абсолютно точно розуміти, що будь-яке збільшення собівартості, перевезення, перевалки – воно все кладеться в собівартість. І кажучи про те, що на далеких ринках доводиться воювати з безліччю конкурентів, там кожний втрачений долар – це означає втрачені обсяги”, – зазначив Магомедов.

Депутат вважає, що портові збори необхідно знизити як мінімум на 30%, що призведе до збільшення обсягів перевалки в портах.

“Я думаю, що це компенсується збільшенням обсягів перевалки. Тому що торік був такий експеримент, коли знизили на 20% ставки по перевалці, це був невеликий проміжок часу, оскільки за цей час на 21% зросли обсяги”, – підсумував Магомедов.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: