НОВИНИ

Порт «НІКА-ТЕРА» розширив власний парк тепловозів

03.12.2020 14:02
DJI_0935-1-4766x2383

«Морський спеціалізований порт НІКА-ТЕРА», що входить в Group DF, поповнив свій залізничний парк новим локомотивом ЧМЕ-3, збільшивши кількість власних тепловозів до 10 одиниць. Закупівля нового локомотива здійснена у рамках масштабної програми по збільшенню пропускної спроможності порту, реалізація якої почалася 3 роки тому. Про це повідомила пресслужба компанії, пише agronews.ua

Локомотив модернізований для виконання вивізної, маневрової й легкої магістральної роботи на залізничних коліях.

«Покупка ще одного локомотива – це додаткові логістичні можливості для наших клієнтів, більш виробнича незалежність і маневровість. Це також зниження виробничих ризиків. Ми маємо намір збільшувати пропускну здатність порту і покращувати рівень обслуговування наших клієнтів, які активно використовують залізничний  транспорт для доставлення вантажів в порт», – прокоментував Алім Агакішиєв, начальник порту «МСП НІКА-ТЕРА».

ЧМЕ-3 – вантажний шестіосний маневровий тепловоз з електричною передачею і дизельної силовою установкою. Локомотив оснащений сучасними системами управління, які гарантують комфортні і безпечні умови роботи машиністів.

«У порту працюють 10 локомотивів, і всі вони періодично проходять ремонт або техобслуговування. Ремонт локомотива в середньому займає 90 діб. Зараз, після покупки, в порту оптимальна кількість локомотивів для повноцінного і безперебійного забезпечення всього виробничого процесу і стабілізації постачання», – зазначив начальник порту «МСП НІКА-ТЕРА».

В рамках програми по збільшенню пропускної спроможності порту «НІКА-ТЕРА» були побудовані й здані в експлуатацію залізничні шляхи, довжиною понад 23 кілометрів з 14 централізованими й 25 ручними вузлами стрілкових переводів.

На підприємстві функціонують 5 спеціальних вагових комплексів для розвантаження вагонів. Для оптимізації логістичних операцій планується будівництво додаткових вагових залізничних комплексів. Порт «НІКА-ТЕРА» здатний обробляти близько 720 вагонів на добу. Також порт володіє власним локомотивним депо для технічного обслуговування і ремонту тепловозів.

IMG_1543-1024x713

Раніше в рамках програми по збільшенню пропускної спроможності порту була створена сучасна лабораторія. Новий ваговий комплекс, який складається з двох технологічних ліній, максимальна продуктивність кожної лінії – до 1800 м3 на годину. Крім цього технічний парк порту охоплює 4 навантажувальних машини продуктивністю до 1500 тонн на годину. У порту функціонує 8 причалів загальною довжиною 1900 метрів.

На сьогодні «МСП НІКА-ТЕРА» входить в число підприємств морегосподарського комплексу, які володіють власною залізничною інфраструктурою та здатні повноцінно забезпечувати весь виробничий процес, пов’язаний з залізничним постачанням. У розвиток порту Group DF Дмитра Фірташа інвестувала понад 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо, морський спеціалізований порт «НІКА-ТЕРА» направив 2 млн грн на боротьбу з пандемією COVID-19.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: