НОВИНИ

Порт «НІКА-ТЕРА» розпочав прийом шрота

03.09.2020 11:32
https://agronews.ua/

03 вересня 2020 р. Миколаїв. Україна. – ТОВ «Морський спеціалізований порт НІКА-ТЕРА», що входить в Group DF, почав прийом шроту соняшнику нового врожаю. Про це повідомила пресслужба компанії, пише agronews.ua. 

Сьогодні порт «НІКА-ТЕРА» прийняв перші автомобілі з шротом соняшника, виробленого українськими МЕЗ (маслоекстракційний завод). Перевалка вантажу буде здійснюватися на другому вантажному районі. Планується, що шрот буде доставлятися в порт, як залізничним, так і автомобільним транспортом.

Зберігання шроту забезпечується на території чотирьох складів загальною місткістю 90 тис. тонн, а його відвантаження на експорт буде виконується з двох причалів порту за допомогою двох погрузмашін продуктивністю по 1500 тонн на годину кожна.

«Перші партії шроту, вироблені з соняшнику нового врожаю, стали початком нового 2020/2021 маркетингового року з перевалки продуктів переробки насіння соняшнику – соняшникової олії і шроту. Ми детально відпрацювали всі бізнес-процеси з перевалки цього виду вантажу, нам вдалося поліпшити якість і швидкість роботи. Цьому посприяв запуск в експлуатацію нового причального вагового комплексу в травні цього року. Виробникам соняшнику також надається можливість перевалювати не тільки шрот, але і соняшникову олію – основний продукт переробки. У нас є сучасні потужності для його зберігання і перевалки», прокоментував Алім Агакішиєв, начальник «МСП НІКА-ТЕРА».

Раніше порт реалізував інвестиційний проект по запуску другої черги маслоперевалочного комплексу потужністю 30 тис. тонн одноразового зберігання. Завдяки цьому потужність перевалки Вантажного району №4 досягла 900 тис. тонн в рік, а обсяг одноразового зберігання наливних вантажів досяг 63,4 тис. м3. Перевалка соняшникової олії може виконуватися одночасно на два танкери, розташованих на двох різних причалах.

У модернізацію і перепрофілювання Вантажного району №2 з перевалки мінеральних добрив під перевалку зернових культур і шроту акціонером порту було вкладено близько 40 млн гривень. З 2011 року Group DF інвестувала в розвиток «НІКА-ТЕРА» 1,56 млрд грн.

У 2019/2020 маркетинговому році Україна експортувала понад 3,62 млн. тонн шроту соняшника. Основними імпортерами українського шроту були Китай, Індія, Білорусь, Туреччина та Марокко.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: