АНАЛІТИКА

Попит на українське пшоно впав

10.06.2020 09:02
Pshennaya-kasha-s-tykvoy-na-moloke-Shag-6

В Україні знизилися ціни попиту на просо, які були занадто високими на тлі обмеженої пропозиції. Наразі ціни на просо варіюють у коридорі 6000-6500 грн/т з ПДВ за умови поставки на склад. Про це повідомляє agronews.ua.

Основними регіонами вирощування проса в Україні є Миколаївська, Одеська, Херсонська і Дніпровська області. Для вітчизняних аграріїв просо є надійною страховою сільгоспкультурою, адже в найнесприятливіші роки її вражайність складає не менше ніж 10 ц/га. А при дотриманні необхідних прийомів агротехніки і досягненні оптимальної щільності посіву можна очікувати врожайність проса на рівні 15-17 ц/га.

Реальний експорт проса, на думку аналітиків, в 2017/2018 МГ склав 27 тис. тонн. Лідером за закупками вітчизняного пшона стала ПАР з 19% загального обсягу поставок цієї культури з України. У 2018/2019 МР експортний потенціал вітчизняного проса був в межах близько 25 тис. тонн за середньої врожайності 16 ц/га.

В той же час аналіз даних останніх 9 сезонів свідчить про зростання середнього показника врожайності проса. Найвища врожайність культури за звітний період була зафіксована минулого року, коли з одного гектара площ в середньому по країні було зібрано 1,91 тонни проса.

Нагадаємо, в Україні оприлюднено рентабельність вирощування кукурудзи.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: