НОВИНИ

Попри COVID-19 підтримка агросектору збережена на плановому рівні

16.10.2020 15:32
podderzhka_apk_0

У 2020 році, попри COVID-19, підтримка аграрного сектору збережена на плановому рівні. Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час брифінгу у Чернігові. Про це повідомляє УННпише agronews.ua.

«Продовжується також системна підтримка аграрного сектору. І хочу зазначити, що навіть в складний «ковідний» рік розмір підтримки аграрного сектору був збережений на плановому рівні і планується розширення такої підтримки в наступному році. Йде концентрація на найбільш важливих галузях — це саме підтримка тваринництва, фермерства, українського сільгоспмашинобудування, садівництва, виноградарства і також відновлення зрошування і агрострахування для виробників, що буде започатковано в наступному році», — наголосив Ігор Петрашко.

Він зазначив, що до кінця року вони очікують прийняття важливих земельних законопроектів, таких, як 2194, та 2196.

«Перший з них запроваджує дерегуляцію у сфері земельних відносин і мінімізує контакт громадянина з чиновником та запроваджує цифрову трансформацію Держгеокадастру, що є дуже важливим. Також є критично важливим законопроект 2195 щодо запровадження електронних аукціонів. Це дасть можливість кожному українцю з будь-якого куточку нашої держави прийняти участь в аукціоні і після перемоги започаткувати своє фермерське господарство», — додав міністр.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: