ВАЖЛИВО

Понінківська картонно-паперова фабрика знову труїть людей

18.01.2020 14:02
_Ekoinspekciya_cherez_sud_hoche_zupiniti_diyalnist_Poninkivskoyi_kartonno_paperovoyi_fabriki_1_2019_04_18_12_25_37

Кричуща ситуація, сьогодні вночі у Хмельницькій області Понінківська картонно-паперова фабрика здійснила залповий скид у річку Хомора. Оперативно у четвертій ранку на місце виїхали інспектори Поліського округу ДЕІ і відібрали проби води, повідомив на своїй сторінці у Facebook Єгор Фірсов.

Ситуація з річками Хомора і Случ, триває вже декілька років. Паниковська картонно-паперова фабрика регулярно скидає зворотні води у річку Хомора, чим буквально труїть жителів Хмельницької і Житомирської областей.

Понінківська картонно-паперова фабрика здійснила залповий скид у річку Хомора

Хомора є джерелом питного водопостачання для мешканців Полонського району, а водопостачання міста Новограда-Волинського Житомирської області здійснюється з річки Случ. Так само у річках регулярно гине риба і інші живі організми. У квітні минулого року ДЕІ Поліського округу було розраховані збитки внаслідок загибелі риби – більше 21 млн.грн.

Ситуація настільки катастрофічна, що 16 травня минулого року Верховна Рада України ухвалила постанову про звернення до Кабінету міністрів і Президента з приводу визнання басейну річок Хомора і Случ на Житомирщині і Хмельниччині зоною надзвичайної екологічної ситуації.

ДЕІ у Хмельницькій області звернулась до суду з вимогою призупинити діяльність ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика». І у ліпні минулого року Волинський окружний адміністративний суд задовільнив вимогу у повному обсязі. Однак було подано апеляцію і вже у грудні Восьмій Апеляційний адміністративний суд міста Львова скасув це рішення. Тобто фабрика і надалі може труїти дві області.

Чи зробило керівництво фабрики якісь висновки? Однозначно ні!


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: