НОВИНИ

Понад третина землевласників бояться, що їх змусят продати паї за невигідною ціною

02.10.2021 15:14
95439-1_large-19743

Після відкриття ринку земель в Україні більше третини власників паїв побоюються, що їх примусять продати землю за невигідною ціною. Про це заявив Петро Бурковський, аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, інформує Zemelka.ua, пише agronews.ua.

За словами експерта, правоохоронні органи мусять реагувати на подібні випадки

«Ми проводили якісне дослідження серед мешканців сільських громад у 15 регіонах України. Ми побачили, що серед власників паїв ситуація трошки інша, ніж в цілому по країні. Понад третина власників паїв найбільше переживають, що їх примусять продати землю за невигідною ціною», — зазначив Петро Бурковський.

Він виділив ще два поширених застереження власників паїв.

«Перше — це що ринок землі може призвести до таких самих наслідків, як і приватизація 1990-х років. Друге — що нові власники будуть недбало ставитись до екологічних норм. Бо люди вже повідомляють, що великі агрохолдинги зловживають внесенням хімікатів», — зауважив аналітик.

За його словами, владні структури і правоохоронні органи мають реагувати на скарги і застереження власників земель, інакше ринок землі в Україні може так і не запрацювати.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: