НОВИНИ

Понад 90% бджіл та пасік втрачено внаслідок пожеж в Австралії

16.01.2020 17:27
Screenshot_2

Найбільше від масштабних пожеж в Австралії постраждала медова галузь, а саме – бджоли та пасіки. Про це засновник Школи м’ясного скотарства Іон Морару повідомив в ефірі Agro FM.

Він розповів, що в частині регіонів Австралії втрачено понад 90% бджіл та пасік. Чіткий аналіз втрат все ще продовжується.

«Якщо за три роки не відновиться галузь до тих потужностей, які вона мала до пожежі, то потрібно буде використовувати світову допомогу. Йдеться про мільярди», – підкреслив експерт.

Також він повідомив, що серед наслідків пожеж – проблеми з кормами для худоби, адже велика кількість пасовищ постраждала. Це призведе до серйозних втрат у фермерів. В цілому кормів має вистачити на березень-квітень. Після цього збільшиться забій худоби і живий експорт тварин з материка.

«Загинуло менше відсотка худоби від експортних можливостей. М’ясне скотарство швидко відродиться», – заявив Морару.

Крім того експерт підкреслив, що молочне скотарство майже не постраждало. У виробників молока, за його словами, в основному дві проблеми – перекриті дороги через пожежі, що приводить до відсутності можливості вивезення сировини на переробні підприємства, а також – перебої з електроенергією, через що не працюють холодильники.

Морару нагадав, що подібна ситуація була в Австралії з минулорічною повінню, і тоді в ЗМІ також били тривогу. Вважалось, що можливі проблеми з ціною на м’ясо, експортом та ринком. Але в результаті все не було так глобально – фермери продали більше худоби за кордон.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: