АГРОВІДЕО

Понад 100 родин Коцюбинській громаді отримали насіння овочів для весняного посіву

19.05.2023 13:19
WhatsApp Image 2023-05-19 at 11.01.57

У травні Коцюбинська територіальна громада стала однією із 382 громад, які отримали насіння овочів для весняної посівної в межах ініціативи AGRI – Україна від USAID. Понад 100 родин ВПО, які мають доступ до земельних ділянок, цьогоріч зможуть обробити городи аби максимально  забезпечити себе необхідним набором овочів. Про це повідомляє персслужба ВАГ, пише agronews.ua.

«Наразі у Коцюбинській громаді знайшли прихисток більше 1200 внутрішньо переміщених осіб з різних куточків України. Надання допомоги переселенцям та їх інтеграція у громаду є одним із наших пріоритетних завдань. Заради них ми приймаємо будь-яку допомогу. Зараз актуальною для них стала допомога у вигляді насіннєвого матеріалу для весняних городніх робіт. Сподіваємось на гарний врожай!», – зазначила Інна Шматок, член виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради.


В травні Коцюбинська територіальна громада стала однією із 389 громад, які отримали насіння овочів для весняної посівної в межах ініціативи AGRI – Україна від USAID. Серед компаній, що приєдналися до ініціативи USAID та передали насіння овочів: Bayer, Enza Zaden, Lark Seeds, Nunhems, Hazera, Seminis, Rijk Zwaan, Syngenta, а також Всеукраїнській асоціація громад, яка здійснювала адміністрування логістики у рамках проекту «Згуртовані громади».

Зауважимо, у рамках ініціативи насіння надавалося в першу чергу громадам із деокупованих територій та тим, які надали прихисток внутрішньо переміщеним особам.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: