НОВИНИ

Помідори в Україні дорожчали на 30%

01.08.2020 19:18
1465930744_2

На сьогоднішній день виробники пропонують тепличний томат вже за ціною $0,94-1,08/кг, що в середньому на 30% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Ціни на тепличні помідори в Україні почали підвищуватися, повідомляють аналітики проекту EastFruit , пише agronews.ua.

Основною причиною підвищувальної цінової динаміки в даному сегменті, стало скорочення пропозиції томатів на ринку. Оскільки ще не всі тепличні комбінати приступили до вибірках нового обороту даної продукції.

На сьогоднішній день виробники пропонують тепличний томат вже за ціною 26-30 грн/кг ($0,94-1,08/кг), що в середньому на 30% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Настільки істотно підвищити ціни на томат представникам тепличних комбінатів вдалося в умовах дефіциту даної продукції. За словами виробників, пропозиція тепличного томата на поточному тижні різко скоротилася. Таким чином, обсяг поставок томата на український ринок зараз вкрай обмежений, у той час як попит місцевих оптових компаній і роздрібних мереж досить високий, що дозволяє виробникам підвищувати ціни на свою продукцію.

Варто, зазначити, що на сьогоднішній день ціни на тепличні помідори в Україні в середньому в 2 рази вище, ніж в аналогічний період минулого року. Настільки високу ціну в поточному році галузеві експерти пов’язують, насамперед, з тим, що на даний момент пропозиція на ринку томату майже повністю становить продукція місцевого виробництва. Нагадаємо, рік тому істотний тиск на ціни надавало надходження великих обсягів дешевшого імпортного томату.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: