НОВИНИ

Полтавська ОДА виділила 7 млн грн на розвиток органічного виробництва

16.04.2021 13:30
morkva-zbyrannya

Полтавщина входить у першу п’ятірку областей України, які займаються органічним землеробством. В області прийнята Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавської області за пріоритетними напрямками на період до 2027 року, яка передбачає підтримку органічного виробництва в загальній сумі фінансування близько 7 млн. грн. Про це повідомляє пресслужба Полтавської ОДА, пише agronews.ua.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергій Фролов зазначив, що Полтавщина входить у першу п’ятірку областей України, які займаються органічним землеробством, виробництвом органічних продуктів харчування та засобів захисту рослин. Загальна площа земель, зайнятих під органічним виробництвом, по області становить 33,2 тисяч гектар, це близько 2,0 % від орної площі полтавських сільськогосподарських угідь.

Найбільш популярним напрямком для органічного виробництва є рослинництво. Його сертифіковано у 23 господарствах,  із них до 100 га – 8 підприємств; до 500 га – 2 підприємства, більше 500 га – 11 підприємств, 4 підприємства займаються переробкою органічних продуктів харчування та 2 підприємства виробництвом органічних добрив та засобів захисту рослин.

Нагадаємо, що лідером у молочній галузі за підсумками 2020 р стала Тернопільщина.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: