НОВИНИ

На Полтавщині масовий мор бджіл

04.05.2020 18:32
https://agronews.ua/

Фахівці Управління фітосанітарної безпеки і Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за зверненнями бджолярів продовжують виїжджати на приватні пасіки Полтавщини. Про це повідомляє Кременчуцька Газета, пише agronews.ua.

Днями фахівці Служби, одразу після звернення жителів села Хрещате Решетилівського району Полтавської області виїхали за місцем розташування пасік.

Декілька заявників мали підозру, що їхні бджолосім’ї загинули внаслідок порушення регламентів застосування пестицидів в кількох сільськогосподарських господарствах.

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області отримало погодження на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання регламентів застосування засобів захисту рослин у сг господарствах.

За результатами здійснених позапланових перевірок у сфері захисту рослин, в господарствах, на діяльність яких скаржились пасічники, були складені Акти з фіксуванням порушень в цій сфері.

Також в рамках здійснення зазначених заходів, в одному з господарств, державним фітсанітарним інспектором було прийняте рішення відібрати зразки грунту та рослинної продукції на визначення ЗКП в грунті та рослинах ( ст.16-2, ст.17 Закону України «Про пестициди та агрохімікати»)

Керуючись статтею 238-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, державний фітосанітарний інспектор відкрит справи про адміністративну відповідальність за пунктом 2 статті 83-1.

Для усунення порушень, за якими не передбачена адміністративна відповідальність, складені Приписи в яких вказані виявлені порушення у сфері захисту рослин  та термін, до якого слід усунути невідповідність.

Про результати проведених заходів державного нагляду (контролю) та вжиті заходи, заявників повідомлять по завершенню розглядів справ про адміністративну відповідальність.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: