НОВИНИ

Польща планує зменшити використання антибіотиків на тваринницьких фермах

17.03.2021 13:05
dfxa37-wnlzpy2qvixia5vazrqp6ffs64ohomxi

Уряд Польщі планує створити систему електронних книг лікування антибіотиками тварин і птиці на фермах. Система Wetinfo дозволить встановити, чи хтось не зловживає антибіотиками на тваринницьких фермах. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

Про це під час засідання комісії з питань сільського господарства і розвитку села у Сеймі Польщі повідомив у понеділок головний ветеринарний лікар Польщі Богдан Конопка.

“Ми розпочали велику програму Wetinfo у польській ветеринарії. Це буде електронна книга лікування тварин, у ній буде електронний рецепт, журнали до- та післязабійних оглядів в електронній формі”,- сказав Конопка.

Головний ветлікар додав, що це дасть змогу проаналізувати дані щодо застосування антибіотиків на фермах. Також він зазначив, що впровадження системи Wetinfo сприятиме розумінню того, чому на одній фермі використовується, наприклад, 100 кг антибіотиків, а на іншій взагалі не використовується, або використовується мінімальним чином.

За словами Конопки, у міністерстві сільського господарства РП виділено значні кошти на створення цієї електронної системи контролю та робляться кроки, що мають на меті зменшити використання на фермах антибіотиків. Окрім того, на його думку, неприпустимим є компенсування поганих умов утримання і відгодівлі тварин і птиці на фермах застосуванням антибіотиків.

Нагадаємо, що Мінекономіки розробило порядок використання антибіотиків у ветмедицині.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: