НОВИНИ

Польща надала українським перевізникам 2500 додаткових дозволів

01.12.2020 12:06
index-big (1)

Перші 2500 додаткових дозволів Республіки Польща на 2020 рік передані до Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) для українських автоперевізників. Серед них 1500 бланків дозволів виду «універсальний» та ще 1000 транзитних дозволів, проінформував Міністр інфраструктури Владислав Криклій. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

«Перші 2500 додаткових польських дозволів із 5000 вже надійшли до Укртрансбезпеки. Як ми і обіцяли після перемовин з польськими колегами. Найближчим часом їх бронювання розпочнеться на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua. Укртрансбезпека здійснить введення дозволів до електронної системи, коли всі бланки будуть доставлені на пункти видачі дозволів», – зазначив Міністр.

Оформлення дозволів почнеться одночасно в наступних ПВД: Ковель, Львів, Бориспіль, Коростень, Хмельницький, Вінниця, Ужгород. Інформація про початок оформлення дозволів буде оприлюднена на офіційному сайті Укртрансбезпеки.

Наступні 2500 додаткових польських дозволів буде передано до 15 грудня цього року. Термін дії квоти додаткових дозволів: 31 січня 2021 року.

Раніше на сайті Мінінфраструктури було оприлюднено Протокол засідання українсько-польської Змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, яке відбулося 18-20 листопада в режимі відеоконференції у Києві та Варшаві. Засідання проходило на рівні заступників міністрів інфраструктури України та Республіки Польща.

Сторони обговорили питання забезпечення дозволами перевізників обох країн у 2021 році, а також домовилися про отримання Україною 5000 додаткових дозволів у цьому році: 1500 універсальних дозволів «Євро-4» та 3500 транзитних дозволів «Євро-4».


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: