НОВИНИ

Половина сільгоспземель України перебуває в стані посухи

04.10.2019 17:56
5f66c4078975bb6d06d12e9103fd9f60616f82da

За експертною оцінкою, станом на 30 вересня близько 50% площ перебувають в стані посухи. В цілому, через ґрунтово-повітряну посуху протягом третьої декади вересня на всій території України зберігалися несприятливі агрометеорологічні умови для сівби і початкового росту озимих. Про це йдеться в агрометеорологічному огляді Укргідрометеоцентру, пише apk-inform.com.

«У центральних і південних областях сумарної кількості опадів як за декаду, так і за місяць не вистачило б для припинення посухи. Верхні шари ґрунту залишалися сухими до кінця місяця. За оцінками агрометеорологів, на території Полтавської, Черкаської та прилеглих районів інших областей, більшості районів південних областей протягом вересня запаси продуктивної вологи в шарі 0-10 см на площах, призначених для сівби озимих культур і на вже засіяних площах були повністю відсутні», — відзвітували в Укргідрометеоцентрі.

При цьому, з випаданням дощів ситуація змінилася на краще лише на тих територіях, де їх кількість становила 15-20 мм і більше. Зокрема, це західні, північні, північно-східні області. На цих територіях опади зрошували верхні шари ґрунту, відповідно, покращилися умови для проростання зерна і формування сходів озимих на вже засіяних площах.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: