ВАЖЛИВО

Поліцією розкрито нову афера розтрати держкоштів: збитки більше 1 млн дол

25.07.2020 15:01
63584


Національною поліцією розкрита нова афера. Унікальний факт розтрати бюждетних коштів службовими особами ДП ДГ «ІВКІВЦІ» в Чернігівській області. ДП ДГ «ІВКІВЦІ» продало приватному підприємству незавершене виробництво ( вирощену продукцію перед збиранням) з площі більше 4 тисяч гектарів по собівартості. Нанесені збитки – біля 1,5 млн. дол. Про це на фейсбук сторінці повідомив Михайло Апостол , пише agronews.ua.

До Прилуцької місцевої прокуратури 05.06.2020 надійшла заява від представника Громадського об’єднання про факт розтрати державних коштів службовими особами ДП ДГ «Івківці» Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла НААН України шляхом продажу в 2020 році СТОВ «Батьківщина» прав незавершеного виробництва сільгоспкультур за ціною формованої собівартості.

05.06.2020 відомості по вказаному факту Прилуцькою місцевою прокуратурою внесені до ЄРДР за №42020271210000077 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України. В подальшому досудове розслідування доручено СВ Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області.

ДП ДГ “Івківці” у постійному користуванні біль ля 4.3 тисячі гектарів ріллі.

10.07.2020 ухвалою слідчого судді Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області за клопотанням слідчого СВ Прилуцького ВП озимий врожай 2020 року (в розрізі культур озима пшениця, озимий ріпак, озимий ячмінь), який знаходиться на полях, що належить ДП ДГ «Івківці» в межах Івковецької сільської ради арештовано, без права на відчуження і розпорядження. А також зобов’язання керівництва ДП ДГ «Івківці» Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН України забезпечити зважування при зборі та схоронність зібраного врожаю.

Також виданий наказ НААН України від 16.07.2020 №41 «Про покладання контролю за збором врожаю сільськогосподарських культур», відповідно до якого директору Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН України Демидову О.А. наказано визначити відповідальних осіб від вищевказаної установи та ДП ДГ «Івківці», які будуть здійснювати контроль за виконанням ухвали Прилуцького міськрайного суду Чернігівської області від 10.07.2020 в частині збереження врожаю сільськогосподарських культур при збиранні (збиранні, зважуванні та його зберіганні).

Так, під час початку збору врожаю виникла неузгодженість між діями двох сторін, в зв’язку з чим НААН було призначено комісію з Миронівського Інституту, яка діяла на Підприємстві з 17.07.2020 по 18.07.2020 та 18.07.2020 комісія, через складну ситуацію на підприємстві ДП ДГ “Івківці Селадквпння зібраного врожаю буде здійснюватися у складах, які належать ДП ДГ “Івківці”.

На даний час працівниками поліції забезпечується дотримання ухвали слідчого судді в частині збору врожаю та схоронності зібраного врожаю на складських приміщеннях ДП ДГ «Івківці». Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, посадовці Національної академії наук України розбазарили землю під забудову.


Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: