НОВИНИ

Поляки відкриють завод з виробництва рідких добрив у Житомирі

06.12.2019 17:55
ac78173-1111

Компанія «BLAU Chem» на початку 2020 року планує запустити в м. Житомир виробництво рідких комплексних добрив та збільшити потужності групи до 10-15 тис. т на місяць. Про це повідомляє AgroPortal.

В Україні вже розпочали монтаж комплекту хімічного обладнання для виробництва рідких комплексних добрив з США.

Пілотне виробництво хімічних поліфосфатних добрив по повній кислотній технології було запущено у цьому році в місті Бердянськ Запорізької області.

До того ж, до кінця наступного року компанія планує налагодити виробництво на чотирьох заводах у Житомирській, Харківській, Вінницькій і Кіровоградській областях. Особливістю заводів групи компаній, побудованих за американською технологією, є максимальна автоматизація. Завдяки програмному комплексу, процесом виробництва та відвантаження добрив керує лише кілька операторів з віддаленого пункту контролю. Виробнича потужність групи компаній після запуску регіональних підприємств становитиме 20−30 тис. т рідких добрив на місяць.

«В Україні прогнозується в найближчі 2−3 роки революційний перехід до більш досконалих систем добрива, що дає економію 30% вартості внесення добрив. До 2022 внесення КАС, як замінника азотних добрив, перевищить мільйон тонн на рік, а аміаку — 200 тис. т на рік. Внесення РКД збільшиться в 10 разів і досягне 200−300 тис. т на рік», — вважає Сергій Рубан, комерційний директор «BLAU Chem».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: