НОВИНИ

Поляки планують організовувати чартерні рейси для українських робітників

26.04.2020 21:52
1521708533_sbor2-e1566892873880

Промисловці в Польщі вже замовили чартер для сезонних робітників з України. У програмі Агробізнес на  TVP президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Інглот повідомив, що місцевий бізнес готується до першого  чартерного рейсу. Про це повідомляє sadyogrody.pl, пише agronews.ua.

«Ми хочемо перевезти перших 200 людей з України на фабрики Вроцлава», – сказав Інглот.

У Польщі тепер гостро не вистачає працівників для роботи в сільському господарстві. Коронавірус спричинив надзвичайну ситуацію, яка серйозно зашкодить польським фермерам. Сільськогосподарські виробники не зможуть зібрати урожай без сезонних робітників зі східних країн. Тим часом німецькі фермери знайшли рішення – вони вже привезли сезонних робітників з Румунії.

Польським фермерам не вистачає персоналу для роботи на полях і в садах. Фермери бідкаються, що незабаром потрібно буде збирати спаржу, також скоро дозріє полуниця, а робочих рук бракує.

Польські фахівці з ринку праці зазначають, що ніщо не перешкоджає надалі організовувати чартерні рейси для працівників сільськогосподарської галузі. «Чартери  для робітників недешеві, але альтернатива втратити урожай набагато гірша. А охочих українців поїхати на роботу  буде багато», – запевнили польські фахівці на ринку праці.

Нагадаємо, польські фермери просять уряд залишити українських робітників.

В рамках програми з порятунку польської економіки «Антикризовий щит», 17 квітня, вступив в силу новий Закон, який дозволяє іноземцям легально перебувати 30 днів в Польщі після закінчення епідемії без необхідності подавати заяви на тимчасову посвідку на проживання.

Зазначимо, станом на 24 квітня у Польщі виявлено 133 нових випадки коронавірусу, померла 31 особа. Всього з початку епідемії в Польщі зареєстровано 10892 випадків коронавірусу, померли 494 особи, одужали 1944 людини.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: