ВАЖЛИВО

Податковою тимчасово призупинені фактичні перевірки щодо зберігання пального

05.03.2021 16:16
photo_2021-03-05_13-21-45

Проаналізувавши звернення Всеукраїнського Конгресу Фермерів з питань проведення перевірок щодо зберігання пального для власних потреб, а також дебати на засіданні міжвідомчої групи та комітетських слуханнях з питань ліцензування пального для власних потреб фермерів, ДПС з розумінням поставилась щодо подальших перевірок ліцензіатів. Про це повідомляє пресслужба  Державної податкової служби України, пише agronews.ua.

Для врегулювання ситуації Голова ДПС Олексій Любченко провів зустріч з головою Всеукраїнського конгресу фермерів Іваном Слободяником.

Керівництво ДПС погоджується із необхідністю перегляду суми штрафів за порушення умов зберігання пального.

Однак ДПС є органом виконавчої влади і діє в межах чинного законодавства. Врегулювання цієї проблеми знаходиться саме в законодавчій площині.

Враховуючи це, Державною податковою службою тимчасово призупинені фактичні перевірки до законодавчого вирішення цього питання. Податківці готові долучатись до розробки  пропозицій з перегляду санкцій щодо порушень.

Також наголошуємо, що усі матеріали перевірок, які знаходяться на стадії оскарження, будуть уважно розглянуті згідно із законодавством.

Нагадаємо, аграріїв просять повідомляти про усі види зловживаннь від податкової. Всеукраїнський Конгрес Фермерів збирає дані про постраждалих від податкового свавілля фермерів. Мета збору даних – зупинити «кошмарення» агрогосподарств, яке розгорнула податкова служба і встановення реальних масштабів усіх перевірок, штрафів, блокуваннь тощо.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: