НОВИНИ

По будівництву зернового комплекса в порту Маріуполя відкрито провадження

06.02.2020 17:32
picture2_morskoj-port-mari_356787_p0

Органи прокуратури відкрили кримінальне провадження по ч. 3 ст. 191 КК України за фактом привласнення коштів Маріупольського порту в ході тендеру на поставку комплектного обладнання для майбутнього зернового комплексу. Про це пише agrotimes.ua.

Правоохоронців цікавить тендер на поставку обладнання, який в середині січня 2017 року виграла американо-канадська компанія Abrook Inc. – офіційний представник виробника устаткування для перевалки зернових вантажів компанії Ag Growth Int., повідомляє видання 368.media з посиланням на матеріали кримінального провадження.

За інформацією видання, сума контракту склала 7,2 млн. доларів, на момент укладання угоди це було еквівалентно 195,4 млн. гривень. За ці гроші компанія зобов’язалася до 2 червня 2018 року поставити Маріупольському порту 10 силосів, 7 зернових норій, 25 п’ять стрічкових, гвинтових і ланцюгових конвеєрів, бункерні ваги, пробовідбірники і інше обладнання, призначене для прийняття, зважування, складування і транспортування збіжжя.

Спочатку повідомлялося, що перша черга комплексу почне працювати до кінця 2017 року почне працювати, а в серпні 2018 року термінал вийде на заплановану потужність, яка становить два мільйони тонн зерна на рік. Однак за фактом встановлювати перші силоси на терміналі почали тільки в 2019 році, а запуск першої черги терміналу перенесли аж на вересень 2019 року, але в підсумку він не запущений в роботу до сих пір.

Крім того, у слідства є підстави вважати, що чиновники порту привласнили гроші за рахунок тендерних махінацій. На даний момент слідство з дозволу Приморського райсуду Маріуполя отримало доступ до всієї документації, що стосується закупівлі і поставок обладнання у Abrook Inc.

Джерело:
AgroTimes


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: