НОВИНИ

Площі під пшеницею в Україні вперше можуть перевищити площі соняшнику

12.04.2019 17:54

Врожайність польових культур буде значною мірою залежати від кількості опадів в травні. В Україні вперше в цьому році площі під пшеницею можуть перевищити площі соняшнику. Кукурудза, соняшник і соя втрачають рентабельність, по пшениці і рапсу цей показник зростає. Таку думку висловила Єлизавета Малишко, аналітик «УкрАгроКонсалт».

За її словами, погода в Україні як ніколи сприятлива для сівби ярих культур і вегетації озимих.

«Весна чудова, перехід температур на позначку вище + 5° C стався на 2 тижні раніше. Це добре і для озимих, і для ярової сівби», — зазначила Єлизавета Малишко.

Основне питання формування ярового клину — це співвідношення посівних площ соняшнику і кукурудзи.

«Інтрига — це сівба пізніх ярих. Чого більше соняшнику або кукурудзи? Ми прогнозуємо в залежності від цін. Ціновий показник для соняшника негативний. Але чи означає це, що кукурудзи посіють більше? Посівні площі кукурудзи можуть залишитися на рівні минулого року», — вважає Єлизавета Малишко.

На її думку, врожайність польових культур буде значною мірою залежати від кількості опадів в травні. «Ринок обговорює дефіцит вологи. Але потрібно дивитися на кількість травневих опадів. Якщо вони будуть вищими, ніж звичайні, то і врожайність буде вище трендової», — підсумувала експерт зернового ринку.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: