ВАЖЛИВО

Після Сольського: хто тепер очолить аграрний комітет ВР?

27.01.2021 18:55
5e6e7c4-ee8242c-mykola-solskyi-zemlya-2-23141

Серед причин усунення Миколи Сольського з посади голови парламентського комітету з питань аграрної політики називають постійні внутрішні процедурні конфлікти і невдоволення його кандидатурою в Офісі Президента. Це стало відомо argronews з власних джерел.

Зокрема, є інформація про причетність  тепер вже екс-голови аграрного комітету до холдингу МХП (Миронівський хлібопродукт) і лобіювання їх інтересів. Але це лише одна з причин. Також є версія про підготовку посади голови профільного комітету для іншої людини перед відкриттям ринку землі (він має запрацювати в липні 2021 року).

Серед ймовірних кандидатів на головування в аграрному комітеті джерела Agronews називають прізвища Сергія Буніна («Слуга народу»), Артем Чорноморов («Слуга народу»)  та Вадима Івченка («Батьківщина»). Найменше шансів у Артема Чорноморова, його просуває так звана група Павлюка, а це не дуже подобається Офісу Президента. Стосовно Буніна та Івченка там не такі категоричні.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики проголосував за усуненння Миколи Сольського з посади голови.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: