НОВИНИ

Після пандемії можливий глобальний дефіцит м’яса

28.04.2020 15:02
wqaUntitled-4

Виробники свинини у США попереджають про потенційно руйнівну тенденцію із забоєм великої рогатої худоби та свиней через уповільнення роботи на забійних заводах. Зупинка забойних підприємств призводить до надлишку тварин на фермах та їх утилізації на місцях, інформує agriculture, повідомляє agronews.ua.

“Американські виробники тваринницької продукції стикаються з безпрецедентною та надзвичайною ситуацією через COVID-19, особливо із закриттям м’ясопереробних заводів у декількох штатах”, – заявило USDA.

Забій яловичини був на 25% нижчим, а забій свиней – на 15% нижчим минулого тижня, ніж у відповідний тиждень квітня 2019 року, – повідомляє USDA у щотижневій оцінці виробництва червоного м’яса.

Щонайменше 17 працівників загинули, а понад 3 300 захворіли на коронавірусні інфекції, пише Washington Post . У повідомленні зазначалося, що на 30 заводах, які належать Tyson Foods, JBS USA та Smithfield Foods, останніми тижнями були спалахи, і 15 заводів закрили через них.

Деякі аналітики стверджують, що в найближчому майбутньому перебої на м’ясних підприємствах перетворяться на дефіцит м’яса, повідомляє Politico.

Наразі надлишок тварин утилізується та захоронюється. Тим самим створюючи умови для глобального дефіциту м’яса.

“Оскільки ферми з виробництва свинини, яловичини та курятини змушені закриватися, навіть за короткий проміжок часу мільйони фунтів м’яса зникнуть з ланцюга поставок”, – повідомляє Тайсон Фудс.

Подібна ситуація склалася і в деяких регіонах на Европейскому континенті. Наразі через карантин попит на м’ясо у більшості країн світу знижений або помірний. Але після зняття карантинних обмежень та відновлення повноцінного функціонування логістики та торгівлі, ринок може стикнутися з обмеженою пропозицією м’яса та зростанням ціни на нього.

Нагадаємо, українські птахівники заявили про можливе зростання гуртових цін на м’ясо.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: