ВАЖЛИВО

Підтримка національного виробника – це підтримка фермера, а не олігарха, – Гайворонський

28.05.2020 19:21
Дядя Толя

Підтримка національного виробника – це підтримка виробника аграрія, а не олігарха – монополіста. Про це повідомив представник Всеукраїнського Конгресу фермерів, голова Асоціації фермерів та землевласників Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський, пише agronews.ua.

«Ми не одноразово збираємося з асоціаціями під Кабінетом Міністрів, Верховною Радою. Але ж проблеми у нас одні й ті ж самі – це олігархи.  Якщо є олігархи, то є і корупція. На жаль, сьогодні ми бачимо ситуацію, коли Кабінет Міністрів знову підтримує олігархів. Олігархів, які хочуть знову  на крові у нас аграріїв  заробити надприбутки. Щоб потім знову робити свої корупційні дії…» – коментує представник Всеукраїнського Конгресу фермерів.

Він додав, що ця кругова порука постійна. Аграрії надіялись на те, що прийшла нова влада, новий склад Кабміну, який буде проводити реформи в угоду українському народу та  українським аграріям, для полегшення життя, а не підтримувати збагачення олігархів.

«Ми знаємо що сьогодні така ситуація в аграріїв, коли природа, економіка усі фактори проти аграріїв. Ми бачимо, що вже у людей здають нерви – займаються самогубством. І це робиться напередодні  ринка землі. Ми бачимо, що зараз робиться з цією землею державною, яка розпоряджається Держгеокадастром. Як вона наділяється, що робиться. Тому поки будуть олігархи – буде ця корупція. Ми виступаємо: проти корупції, проти того щоб Кабінет Міністрів працював в угоду всім олігархам»,- наголосив голова Асоціації фермерів та землевласників Дніпропетровської області.

У Європі допомога – 300 євро на гектар, якщо знищився урожай за рахунок природних катаклізмів – надається дотація.  Що ми бачимо у нас: ПДВ, яке забрало в фермерів обігові кошти; відсутність  держпідтримки, якщо природа знищила урожай;  відсутність діючої правової системи та рейдерство. Ще й  добриво має подорожчати на 20-30%. Багато факторів, які працюють проти українських аграріїв.

 «В Україні олігархи через законодавчі лазєйки, через Верховну Раду, через Кабмін протягують свої закони для отримувати надприбутки. Не секрет, що кожного разу вони купляти і вигравати вибори та ставлять своїх представників у владі.… Тому ми звертаємося до Кабміну – одумайтесь люди! Наше терпіння небезмежне, не чекайте поки прийдуть ВСІ аграрії і ВЕСЬ український народ! Робіть угоду українському народу і нашому виробнику – фермеру, а не олігархам – монополістам.  Слава Україні і Слава Аграріям!»,- резюмував він.

Нагадаємо, озвучено головні вимоги аграріїв щодо квотування імпорту міндобрив в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: