ВАЖЛИВО

Підрозділ «Укрзалізниці» заключив угоду з фірмою, у якої кінцевий бенефіціар з окупованої території

02.05.2020 21:30
_Pidrozdil_Ukrzaliznici__zi_Starokostyantinova_zakupit_cement_u_firmi_yaka_suditsya_z_zaliznichnikami_1_2019_10_25_04_38_36

Підрозділ «Укрзалізниці» зі Старокостянтинова закупить цемент у фірми, яка судиться з залізничниками. До того ж, власник переможця аукціону зареєстрований на окупованій території. По це повідомляє ye.ua, пише agronews.ua.

Філія «Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал» акціонерного товариства «Українська залізниця» заключила угоду на поставку 840 тонн портландцементу ПЦ-І-500-Н. Відповідна угода оприлюднена на порталі публічних закупівель «Prozorro». Вартість – 3 мільйони 515 тисяч 400 гривень.

На аукціон вийшли дві столичні фірми – «Венчурс Груп» та «Д.А. Будснаб». І перемогу здобула остання, оскільки запропонувала на 12 тисяч 600 гривень меншу ціну.

За даними аналітичної системи «YouControl», ТОВ «Д.А. Будснаб» була зареєстрована в грудні 2015 року з розміром статутного капіталу одна тисяча гривень. Фірма зареєстрована у Києві, а ось її кінцевий бенефіціар Сергій Комаров – у місті Хрустальний Луганської області. Це місто знаходиться на окупованій території. Крім цього, відносно цієї компанії Солом’янським районним відділом державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у Києві відкрите виконавче провадження про стягнення коштів на користь держави.

Водночас ТОВ «Д.А. Будснаб» судиться з іншим підрозділом «Укрзалізниці» – філією «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд». І Господарський суд Києва задовольнив позов цього підприємства до «залізничниківа» про стягнення заборгованості за договором поставки від серпня 2018 року. Щоправда, основний борг філія сплатила ще до рішення суду, а тому ще має виплатити інфляційні втрати «Д.А. Будснаб» в розмірі 229,8 тисяч гривень, 3% річних в розмірі 31 тисячу гривень та пеню у понад 159 тисяч гривень. Однак, це рішення Госпсуду ще може бути оскаржене.

Саме серпнева минулорічна угода між філією «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» та ТОВ «Д.А. Будснаб» викликала певний інтерес у 2018 році. Тоді сайт «Наші гроші» видав новину під назвою «Фірма з «липовими» довідками отримала дебютне замовлення залізниці на поставку цементу на 4 мільйона». Її суть зводилася до того, що серед документів в тендерній пропозиції «Д.А. Будснаб» є довідка про аналогічні договори, де клієнтом фірми є ТОВ «Фінко Груп», яке приймало участь в сумнівних тендерах залізниці. «Директором «Фінко Груп» є також мешканець Хрустального Комаров Микита Анатолійович. Тобто, аналогічний договір був нібито підписаний між фірмами братів Комарових, – йдеться в матеріалі. – Але «Д.А. Будснаб» завантажило в «Прозорро» з іншою тендерною документацією довідки про відсутність порушення антиконкуретного законодавства та відсутність судимості у директора. Фірма помилково вказала, що довідки видані не нею, а «Фінко Груп».

Зауважимо, що замовлення від філії «Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал» акціонерного товариства «Українська залізниця» для ТОВ «Д.А. Будснаб» є третім виграним тендером в історії цієї фірми. За даними «YouControl», два попередніх були в 2018 році та в червні 2019-го. Минулого року – цемент на 4 мільйони гривень для «Центру будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд», цьогоріч – дефектоскоп магнітопорошковий за 312 тисяч гривень для філії «Пасажирська компанія» акціонерного товариства «Українська залізниця».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: